O nama

Tko smo mi?

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo osnovano je 2008. godine. Do toga razdoblja, pradjed, djed i otac uzgajali su vinovu lozu i proizvodili vino u malim količinama te su sve proizvedene količine koristili za vlastite potrebe, tako da je tradicija proizvodnje vina u obitelji Vugec duga preko 100 godina.

2008. godine Dario Vugec mladi agronom odlučuje ljubav prema vinu polako pretvarati u obiteljski posao. U tom trenutku OPG Vugec ima zasađeno 1500 trsova i proizvodi 1000-1500 litara vina. Na svim ocjenjivanjima vina koje su u to vrijeme postale dosta popularne u našem kraju, osvajaju zlatne medalje za svoja vina.
2008. uređujemo podrum i počinjemo kupovati grožđe, te pomalo povećavamo proizvodnja vina. Dvije godine kasnije uređujemo novi vinograd i sadimo 4500 trsova te ponovo proširujemo podrum.

Iz godine u godinu OPG Vugec raste, tako da danas u svom posjedu imamo suvremene vinograde na površini od oko 4 ha, sa zasađenih 16000 komada trsova, a podrum je opremljen suvremenom tehnologijom za proizvodnju vina u kontroliranim uvjetima kapaciteta 35000 litara.

 

 

 

 

 

133109449_106673568016911_375383998071919093_n

Naši vinogradi

Vinogradi Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Vugec raspoređeni su na tri parcelne lokacije.

Stari vinograd iz kojeg je sve krenulo nalazi se u mjestu Hrebine u Pušći.
Samo 100 metara zračne linije od njega, također u mjestu Hrebine, nalazi se mladi vinograd. Oba vinograda su na mikrolokaciji Vugec breg.

10-ak km zapadnije u mjestu Prigorje Brdovečko, općina Brdovec, na lokaciji Melišćak nalazi se naš najveći vinograd.

 

Naša vizija

Jučer, danas…

Projekt pokretanja i početna faza naše vinarije sastajao se od tri koraka. Prvi korak je uključivao podizanje nasada vrhunskih sorti vinove loze. Drugi korak je bila investicija koja nam je trebao za opremu kako bi mogli postići najvišu kvalitetu obrade grožđa, a to je značilo potrebu za opremanje vinarije i savladavanje procesa proizvodnje vrhunskih vina. Trenutno se nalazimo na trećem koraku, a to je ulaganje u marketing i prepoznavanje kvalitete našeg branda. Svijesni smo kako imamo vrhunske proizvode koji treba kvalitetno predstaviti ljubiteljima dobrog vina.

…sutra

Radimo na projektu razvoja agroturizma na našem lokanom području, a to uključuje pokretanje kušaonice vina, gdje bi naši kupci mogli uživati i doživjeti bogatstvo ukusa naših proizvoda u autohtonom okruženju Hrvatskog zagorja, a uz naša vina u kušaonici bi se mogli naći mnogi proizvodi lokalnih OPG-ova kao i odlični kulinarski specijaliteti na tanjurima.

Vizija OPG-a Vugec je zadržati postojeće proizvodne količine, gdje pod potpunom kontrolom možemo proizvesti vrhunske proizvode te sa svakim svojim proizvodom ponosno stati pred kupca.